Mi a fogbeültetés?


Korunk előrehaladtával fogaink száma különböző okok miatt csökkenhet. A hiányzó fogak mielőbbi pótlása nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is szükséges. Ugyanis a tartós foghiány, gyomor -és emésztésiproblémákhoz vezethet. A fogbeültetés a foghiányok pótlásának legmodernebb módszere. Az implantáció egy fájdalommentes fogászati eljárás, ami helyi érzéstelenítéssel történik. A kezelés során mesterséges foggyökeret helyezünk az íny vonala alá, a csontba. Erre kerül az ideiglenes fogpótlás. A teljes gyógyulási idő 3-6 hónap. Ennyi szükséges, hogy a csontszövet körbe vegye a műgyökeret, azaz becsontosodjon. Ezután készítjük el a végleges koronát, hidat vagy fogsort.

Mi az implantátum?

Az implantátum egy mesterséges foggyökér, melynek anyaga titánium. Ez egy biokompatibilis anyag, így a szervezet tökéletesen képes befogadni, még a fémallergiásoknál sem vált ki allergiás reakciót. Az implantátummal pótolt fog semmiben sem különbözik az eredeti fogtól. Élethosszig tartó megoldást nyújt a fog pótlására. Klinikánkon kizárólag prémium minőségű svájci, német és svéd fogászati implantátumokat használunk, melyek megfelelnek a legszigorúbb szabványoknak és előírásoknak.


Ha Önnek mozog műfogsora, vagy nem tudja kényelmesen elfogyasztani kedvenc ételét, zavarja foghiánya, a fogimplantátum a tökéletes megoldás!

Az implantáció megoldást jelenthet egyetlen, de akár több fog pótlására is:

Egyetlen foghiány esetén elég egy fogimplantátum beültetése. Ennek nagy előnye, hogy nincs szükség a szomszédos fogak lecsiszolására, mint a hídnál.
Több egymás melletti hiányzó fog esetén, minimum 2 darab implantátum beültetése szükséges. Ugyanis ezekre készítjük a fogakat pótló fogászati hidat.
Teljes fogatlanság esetén, a meglévő csontkínálattól függően 4-8 darab implantátumot helyezünk be, melyekre rögzített fogpótlás készíthető.
Mikor kerül az implantátum behelyezésre?

A fogászati implantátum azonnal foghúzás után kerül beültetésre, vagy a fogeltávolítás utáni 2 hónapos gyógyulási időt követően. A megfelelő eljárás mód, minden Páciensünknél esetfüggő.

Csontpótlás

Előfordulhat, hogy nincs elegendő csontmennyiség az állkapocsban, ami az implantátum behelyezéséhez, és megtartásához szükséges. Ilyenkor csontpótlásra vagy arcüregemelésre (sinus lift) lehet szükség. Szájsebészeink ezt a kiegészítő beavatkozást is elvégzik.

All-on-4 és All-on-6


Teljes foghiány esetén gyors, és költséghatékony megoldást jelentenek ezek az eljárások. Esettől és a kívánt, végleges pótlás anyagától függően, 4 vagy 6 implantátum kerül állcsontonként behelyezésre.


Klinikánkon ez a két implantációs eljárás csomag ajánlatban elérhető, amik a következőket tartalmazza:
  • panoráma röntgen
  • fogeltávolítás(ok) (mennyiségtől független)
  • érzéstelenítés, gyógyszerek
  • 4 vagy 6 implantátum
  • fix ideiglenes fogpótlás (4 napon belül)

A végleges fogpótlás ára, az anyagválasztástól függ.Kérjen konzultációra időpontot még ma!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

KAPCSOLAT